Video nadzor za stambene zgrade - ProComp doo

Video nadzor za stambene zgrade

Video nadzor je standard, a ne luksuz.

Stalno se susrećemo sa različitim oblicima vandalizma, pri tome činu moguća su oštećenja poštanskih sandučića, dizala, pročelja zgrada, krađa bicikala iz zajedničkih prostorija, ulasci nepoznatih ljudi. Prema svim navedenim činjenicama, mišljenja smo da vam je neophodan video nadzor jer je u današnje vrijeme potreba za sigurnošću neizostavan dio bezbrižnog načina življenja.

Video nadzor
Nakon ste se odlučili za video nadzor, potrebno je sljedeće:

Prvi vaš potez je zatražiti ponudu za video nadzor od naše firme ili proučiti ponudu kao što se nalazi ovdje na procomp.ba koja se bavi prodajom  videonadzornih sistava, a naši timovi ovlaštenih instalatera, napraviti će ponudu za montažu potrebnog sistema. Kako bi u konačnici bili zadovoljni samom ponudom, potrebno je napraviti pregled objekta od strane ovlaštenih montažera. Sam izlazak je potreban kako bi kod same montaže bilo što manje nepotrebnog troška.

Kako odabrati rješenje za videonadzor stambenih zgrada. da li odabrati: hd-sdi , ip ili analogni video nadzor (standard)?

Sve ovisi o rezoluciji koju želite kod samog snimanja, tj. o kvaliteti snimke kod gledanja uživo i/ili reprodukciji video zapisa), financijskim mogućnostima kod same investicije, mogućnosti postavljanja instalacije za video nadzor i sl.

Koje rješenje odabrati za video nadzor?

Ulaz / vrata unutarnja strana: Najbolje je odabrati dome (kupolastu) kameru sa wdr funkcijom: navedena funkcija će eliminirati pozadinsko osvijetljenje, te neće doći do "zamagljenosti" kamere: slika će na cijeloj kadru snimanja biti podjenaka, te će sama indentifikacija počinitelja biti olakšana.

Ulazi sa vanjske strane (ako su natkriveni): Na ta područja poželjno je instalirati dome (kupolaste) kamere sa noćnom ir rasvjetom. Isto tako preporučujemo kamere koje su izvedene u antivandal i vodonepropusnom kućištu kako bi elektronika bila zaštićena od vandalizma i od samog prodora vlage.

Vanjski prostori i okolina stambene zgrade - montaža kamera na pročelja zgrade: Naša preporuka su bullet (duguljaste kamere sa kutnim/zidnim nosačem kamere)  dometom ir-a (noćne rasvjete kamere) u mraku od 40m (sa uličnom rasvjetom), 25- 50m ukoliko je ulična rasvjeta slabija ili iste uopće nema na području snimanja i samog nadzora.

Hodnici: preporuka je da se postavi kamera sa fiksnom ili vari fokalnom lećom, najčešće dome tj. kupolastog oblika sa ir-om (noćna rasvjeta) obavezno.

Liftovi / dizala: potrebna je antivandal kamera sa ili bez ir- a, sama leća bi trebala biti širokokutnog kadra zbog same skučenosti prostora, u dizala se često montiraju male kamere zbog učestalog oštećenja i dohvata kamere unutar samog dizala.
podrska


Cijene paketa

HIK Vision video nadzor

Sa svim klijentima potpisujemo Ugovor o tajnosti i zaštiti podataka.

Cijene paketa
za video nadzor kreću se od 1000 KM + pdv za kompletnu robu (4 kamere, snimač, hard disk, kablovi, napajanje). Na cijenu gotovog paketa potrebno je dodati trošak montaže sistema. Samu cijenu montaže možete dobiti besplatnim pregledom stambenog objekta. Naši ovlašteni instalateri, rado će odgovoriti na svako vaše pitanje vezano uz video nadzor.

Cijena montaže ponajviše ovisi o težini instalacije kablova, probijanju zidova i o utrošenom potrošnom materijalu (kanalice, vijci, silikon kitovi i sl)

Kontaktirajte nas na jedan od sljedećih načina:


web: http://www.procomp.ba
(na ovoj adresi imate i live chat podršku, putem koje možete direktno kontaktirati našu prodaju, a oni vam mogu pružiti pomoć iz naše kancelarije savjetima ili zakazati termin posjede vašoj firmi kako bi napravili plan postavljanja video nadzora)
email: [email protected]
tel: 032/221-654
mob: 061/230766