Video nadzor za firme - ProComp doo

Video nadzor za firme

Video nadzor je standard, a ne luksuz. Svaka firma koja drži do svog poslovanja i sigurnosti treba posjedovati sistem video nadzora!

Razlozi za postavljanje video nadzora u firmu?

- povećanje ukupne produktivnosti posla/rada i nadzor zaposlenika
- povećana sigurnost uposlenika od vanjskih čimbenika (provale i pljačke tokom radnog vremena i krađa stvari od strane trećih/nepoznatih osoba)
- sigurnost samog poslodavca tj. mogućnost utvrđivanja događanja tokom radnog vremena unutar prostora firme, sprječavanje bilo kakve vrste krađe stvari u vlasništvu poslodavca / firme od strane uposlenika

Video nadzor
Nakon ste se odlučili za video nadzor firme, potrebno je sljedeće:

a) definirati sve kritične točke koje se želi pokriti kamerama, shodno tome odabrati opremu: kamere
b) odrediti mjesto za smještaj snimač

Koje rješenje odabrati za video nadzor firme?

Sve ovisi o rezoluciji koju želite kod samog snimanja, tj. o kvaliteti snimke kod gledanja uživo i/ili reprodukciji video zapisa), finansijskim mogućnostima kod same investicije, mogućnostima za postavljanje instalacije za video nadzor i sl.

Za video nadzor firme iz iskustva, u većini slučajeva koristi se analogni videonadzor, i to zbog cijene.

Sve firme imaju postavljenu mrežu, upravo zbog toga korištenje IP kamera predstavlja samo po sebi logičan izbor jer u ovome slučaju nije potrebno novo postavljanje instalacije. Na tržištu se mogu pronaći i POE (napajanje putem mreže) kamere sa više mpx senzorima. Naše mišljenje je da takve POE kamere mogu raditi u malim sistemima do 3-4 kamere. Ako mrežu opteretite sa velikim brojem navedenih kamera, može doći do zagušenja lokalne mreže i samim time sporijeg rada na cijeloj lokalnoj mreži unutar firme. Bilo bi dobro razmisliti i prvenstveno kontaktirati nas kako bi naši ovlašteni instalateri pregledali vaš objekt i u skladu postavljenoj mreži napravili vama prihvatljivu ponudu kako bi IP sistem video nadzora radio na obostranu korist. Gigabitni switch-evi su obavezni i cijeloj takvoj mreži, kao i korištenje POE switch-eva.

Ukoliko nas tražite za savjet ili mišljenje, prije 3-4 godine odlučili bi se za IP sistem video nadzora, ali noviteti u današnje vrijeme donose pregršt noviteta kao što su slijedeći sistemi video nadzora hdcvi, hdtvi, hd-sdi kamere i snimači u navedenim sistemima su također sistemi sa slikom visoke rezolucije. Sama kvaliteta slike je izvrsna, brzina samog zapisa na snimaču je uvijek 25 sličica u sekundi, snimači su prilagođeni za jednostavno rukovanje, pristup preko mreže i putem pametnih telefona u smislu kvaliete slike je odlično i brzo (ovisno o pružatelju mobilnog interneta).
podrska


Cijene paketa

HIK Vision video nadzor

Sa svim klijentima potpisujemo Ugovor o tajnosti i zaštiti podataka.

Cijene paketa
za video nadzor kreću se od 1000 KM + pdv za kompletnu robu (4 kamere, snimač, hard disk, kablovi, napajanje). Na cijenu gotovog paketa potrebno je dodati trošak montaže sistema. Samu cijenu montaže možete dobiti besplatnim pregledom objekta. Naši ovlašteni instalateri, rado će odgovoriti na svako vaše pitanje vezano uz video nadzor.

Cijena montaže ponajviše ovisi o težini instalacije kablova, probijanju zidova i o utrošenom potrošnom materijalu (kanalice, vijci, silikon kitovi i sl)

Kontaktirajte nas na jedan od sljedećih načina:


web: http://www.procomp.ba
(na ovoj adresi imate i live chat podršku, putem koje možete direktno kontaktirati našu prodaju, a oni vam mogu pružiti pomoć iz naše kancelarije savjetima ili zakazati termin posjede vašoj firmi kako bi napravili plan postavljanja video nadzora)
email: [email protected]
tel: 032/221-654
mob: 061/230766